Botswanaresor

Botswana – upplev safari påriktigt

En resa till Botswana innebär att verkligen få uppleva Afrika på riktigt. Botswana är ett fantastiskt vackert land som har subtropiskt klimat som kan variera mycket beroende tid på året och tid på dygnet. Under sommartid kan det bli upp mot 40 grader och under vinterdagarna kan det hända att det är 25 grader på dagen för att sjunka 20 grader under natten. Botswana är ett fantastiskt land att besöka under hela året. Sommarmånaderna i landet faller in i januari och då är naturen fylld med bland annat mängder av olika exotiska fåglar. De torra vintermånaderna som är mellan maj och oktober brukar man säga är den bästa perioden för safari och det faller minst regn under denna tid.

green tree

Botswana har kontinentens största antal av elefanter, det finns så mycket som ca 130 000 elefanter i landet. Många resenärer som besökt Botswana säger att det bästa stället för att se de mäktiga elefanterna är genom att besöka Chobe National Park, som ligger i den norra delen av landet. Däremot finns det flera olika naturparker som alla är helt fantastiska. Har man möjligheten att besöka flera av naturparken bör man absolut göra det, för de alla erbjuder olika saker och du får unika upplevelser från dem.

gray elephant standing near body of water

Ett intressant fakta är att Botswana är lika stort som Frankrike till ytan. Däremot har landet otroliga skillnader i antalet invånarmässigt, då Botswana har 2 miljoner invånare och Frankrike har så mycket som 66.9 miljoner. Ungefär 10 procent av Botswanas invånare bor i huvudstaden och landet är en av de minst tätbefolkade länder i världen.

Botswanas nationalrätt är “Seswaa” och innefattar långkokt kött med peppar, lök och salt. Landets stora mål är lunchen och det som serveras till middag är ofta rester och småplock till en mindre måltid.

women sitting in front of table

Populär musik i Botswana är, precis som i stora delar av Afrika, är jazz en vanlig genre inom musiken. En annan typ av musik som det lyssnas mycket på i landet är hiphop, när det rappas och beat-boxas bland annat. Detta är dock inte en vidare spinn på den traditionella musiken, som snarare är främst är sång med stränginstrument utan trummor.

Botswana är kända för sin safari och det är många som säger att landet har världens bästa safari. En safari i Botswana innebär hela paketet både när det gäller natur, djur och kultur. Här finns det, som sagt, mer elefanter än någon annanstans på hela kontinenten och mängder av häftiga djur. Inte nog med det, så är landet cirka 70% av Kalahariöknen, vilket leder till att de är det landet som har bland de rikaste savann-djurlivet i världen. En safariresa till detta fantastiska land passa lika bra för familjeresan som till en resa för att ha en upplevelsefull smekmånad.